40 jaar geleden was de CBS De Vossenburcht daar bij betrokken.
We hebben ons aangemeld om aan het ontstaan van het Jeugdjournaal mee te willen werken.
De school moest elke week (per post!!) een aantal idee├źn voor onderwerpen opsturen.
Met een aantal leerlingen ben ik naar Hilversum geweest om de studio te bekijken en de presentatrice (Leonie Jansen), regisseur en hoofdredacteur te ontmoeten.
Een bijzonder moment was de eerste uitzending. in die tijd was er nog geen Jeugdjournaal, maar wat ik mij heug het toenmalige programma de VERREKIJKER (in zwart-wit) te mogen bekijken bij een buurman en je schoenen uitdoen en tegen betaling van 5 cent en vooral je mond dichthouden.
Er ging een wereld voor je open.
Ineens zag je een trammetje door de Noorse bossen rijden om kinderen van huis naar school te brengen.
De Winschoter Courant kwam er achter, dat de CBS De Vossenburcht aan het programma meedeed en wilde graag een foto maken van leerlingen, die naar de SCHOOL TV zaten te kijken.
Dat ging uiteraard (diep fake) door, want de school had zelf nog geen tv. Daarom als de bliksem bij Herman Kamp op de Venne een tv opgehaald, die in de klas op een tafeltje gezet en zogenaamd naar het programma gekeken. Niet heel veel later hierna kreeg de school een kleuren tv en JVC- opname recorder, waar vele opnamen van schoolprogramma’s werden opgenomen, die leerkrachten op een later moment met hun groep (dank zij een video- wagen) in hun klas (nu groep) konden gaan bekijken.
Tegenwoordig zijn alle programma’s allemaal via het Digibord oproepbaar. Mooi is het, dat het programma na veertig jaar nog steeds bestaat en ook door veel ouderen wordt bekeken.

Written by parkwijkws

Het wijkplatform Parkwijk/Kloostervallei wil wijkbewoners en geïnteresseerden informatie geven over de wijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.